ΕΤΕ: Προχωρά η ΑΜΚ στην Finansbank

Στο 60% θα περιοριστεί το ποσοστό της Εθνικής στην τουρκική θυγατρική
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 11:19
UPD:11:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο 60% θα περιοριστεί η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην Finansbank, καθώς η τράπεζα προτίθεται να πουλήσει έως και το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής της αποφάσισε την υποβολή σχεδίου ενημερωτικού δελτίου προς το “Capital Markets Board of Turkey” αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank A.S.

Συγκεκριμένα, το δ.σ. αποφάσισε σήμερα την υποβολή σχεδίου ενημερωτικού δελτίου προς το “Capital Markets Board of Turkey”, καθώς και των λοιπών απαιτούμενων αιτήσεων προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, αναφορικά με την αύξηση του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank A.S. μέχρι ποσού 715 εκατ. τουρκικών λιρών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, προβλέπεται η μείωση του ποσοστού της ΕΤΕ στη Finansbank, ώστε, έως το τέλος του 2015, η συμμετοχή της να περιοριστεί στο 60%. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα