Γ. Στουρνάρας: Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να έχει επιτυχή έκβαση

Διασφαλισμένη η ρευστότητα, διαβεβαίωσε ο διοικητής της ΤτΕ
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:20
UPD:12:11
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι διασφαλισμένη, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας πάντως την ανάγκη να έχει επιτυχή έκβαση το Eurogroup της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του ειδικότερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και πως δεν συντρέχει «απολύτως κανένας κίνδυνος».

Όπως είπε, οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διασφαλίζεται η ρευστότητά τους και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις.

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως έχει μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και «προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε, «εργαζόμαστε όλοι».

ΝΕΡΙΤ

Είπε ακόμη ότι όπως τον διαβεβαίωσαν ο κ. Τσίπρας, αλλά και οι κ. Δραγασάκης και Βαρουφάκης, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα «προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα