Αναζητεί κατεύθυνση το Χ.Α.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:22
UPD:11:23
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στο μοτίβο της νευρικότητας και της έντονης μεταβλητότητας συνεχίζει, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δρομολογεί μια ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων με βάση τις εξελίξεις σε πολιτικό και δημοσιονομικό επίπεδο.

Στις 11:15, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,31% στις 854,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,04% στις 253,92 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,57% στις 717,80 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Παπαθανασίου της Solidus Sec, η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι σε φάση αναμονής ειδήσεων - πληροφοριών. Άρα, είναι ευαίσθητη στην ροή πληροφοριών που πολλές φορές είναι απλώς "θόρυβος" και επηρεάζεται από παντός τύπου δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από διγλωσσία για να είναι αρεστές σε "εσωτερικά ακροατήρια".

Επίσης, κομβικό θεωρείται το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας αναφορικά με το σχέδιο μερικής καταβολής δόσεων. Εκεί θα ζητηθεί αναλυτική κοστολόγηση των μέτρων. Σε περίπτωση αδιέξοδου στις διαπραγματεύσεις, θα απειληθεί η Ελλάδα με ύφεση τουλάχιστον.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα. Οι μετοχές του ΟΛΠ και της MIG σημειώνουν κέρδη 3,89% και 3,33% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα η Βιοχάλκο και η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν απώλειες 2,37% και 2,87%, αντίστοιχα.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Εθνικής, η οποία βρίσκεται στο -1,49%, καθώς το Συμβούλιο της Επικτατείας έκρινε μη νόμιμο μέρος του επενδυτικού σχεδίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η Alpha Bank και η Πειραιώς σημειώνουν κέρδη 0,56% και 2,18% αντίστοιχα, ενώ η Eurobank προσπαθεί να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις σε ΟΠΑΠ και Grivalia, ενώ μόλις στο +0,1% βρίσκονται η ΕΧΑΕ και η ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSEA
  • ΓΔ



Σχολιασμένα