Στο Μαξίμου ο Γ. Στουρνάρας με φόντο τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 10:00
UPD:14:46
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 9.30 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για όσα ειπώθηκαν στη διήμερη σύνοδο της ΕΚΤ στη Λευκωσία και για το παρασκήνιο των αποφάσεων που αφορούσαν τη χώρα μας.

Παρόντες στη συνάντηση είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Με δηλώσεις του χθες, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ, ο κ. Δραγασάκης, κάλεσε τους εταίρους να τιμήσουν τη συμφωνία του Eurogroup, όπως την τιμά η κυβέρνηση.

«Πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία και επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, τόνισε, φαίνεται πως στην απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

EUROKINISSI-TV

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας, πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε επίσης θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας σχολίασε μέσω twitter: «Τώρα καλούν εσπευσμένα τον κ. Στουρνάρα μήπως και τους σώσει στο Eurogroup...Ο κ. Ντράγκι μοιράζει χρήμα στην Ευρώπη,εμείς χορτάσαμε τσαμπουκά!». 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα