Μπάμπης Βωβός: Εισαγωγή στον EPRA/NAREIT Global Real Estate Index

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 15:44

Την εισαγωγή της στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT Global Real Estate Index γνωστοποίησε η εταιρεία Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, πρόκειται για τηη πρώτη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που θα συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT από 1ης Απριλίου 2004 και με συντελεστή βαρύτητας 20%.

Η European Public Real Estate Association (EPRA) είναι μία μη κερδοσκοπική ένωση των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένων σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια real estate εταιρειών και θεσμικών επενδυτών ακινήτων. Μέλη του, εκτός από τη Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική, είναι οι μεγαλύτερες εταιρίες real estate της Ευρώπης, όπως η British Land (Βρετανία), Klepierre (Γαλλία), IVG HOLDING (Γερμανία) και Rodamco (Ολλανδία), καθώς και το σύνολο των παγκοσμίως έγκριτων θεσμικών επενδυτών όπως η CitiGroup, Deutsche Bank, Merrill Lynch, Μorgan Stanley, Henderson Global Investors, κ.α.

Η National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT) είναι η ένωση του συνόλου των Επενδυτικών Εταιριών Ακίνητης Περιουσίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρηματιστηριακός δείκτης EPRA/NAREIT Global Real Estate Index δημιουργήθηκε από τις δύο προαναφερθείσες ενώσεις το 1999 και από τότε λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες εισαγωγής στο δείκτη που προϋποθέτουν κυρίως τα ακόλουθα:

1. Σύνολο κεφαλαιοποίησης μετοχών ελεύθερων προς διαπραγμάτευση (Free Float) μεγαλύτερο των 50 εκ. ευρώ.

2. Σύνολο τριμηνιαίου χρηματιστηριακού τζίρου (3 months traded value) μεγαλύτερου των 25 εκ. ευρώ.

3. Τουλάχιστον 75% των λειτουργικών κερδών (EBITDA) της εταιρίας που συμμετέχει στο δείκτη να προέρχονται από δραστηριότητες εμπορικού real estate (commercial real estate development and property management).

Όπως επίσης σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο EPRA/NAREIT Global Real Estate Index, o οποίος παρακολουθείται ως benchmark δείκτης από το σύνολο της παγκόσμιας θεσμικής επενδυτικής κοινότητας, υπολογίζεται σε καθημερινή βάση μέσω του Euronext Indices B.V. και στις 30 Ιανουαρίου 2004 είχε συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνούσε τα 302 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα