Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 15:30

Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2004, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανοίγει τις πύλες της για τους φορολογούμενους από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου. Από την προσεχή Δευτέρα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet μόνο το Ε1. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η υποβολή των εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9 θα γίνει κατά την περίοδο 10/6/04 - 10/7/04.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των πιστοποιημένων χρηστών ανέρχεται πλέον σε 923.461 έναντι 142.203 πέρυσι. Οι οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία είναι οι ακόλουθες:

-Εντυπο Ε1: Πατώντας αυτό το σύνδεσμο μεταφέρεστε στη φόρμα συμπλήρωσης του Εντύπου Ε1. Όλοι οι πίνακες του εντύπου Ε1 βρίσκονται πλέον συγκεντρωμένοι στην ίδια φόρμα. Μπορείτε να μεταφερθείτε απευθείας σε κάποιον πίνακα χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που υπάρχουν στην κορυφή της σελίδας (''Μετακίνηση στον πίνακα...'').

-Εκτύπωση Ε1: Πατώντας αυτό το σύνδεσμο εμφανίζεται το Εντυπο Ε1 σε μορφή βελτιστοποιημένη για εκτύπωση. Χρησιμοποιώντας την επιλογή «Print» από το μενού File του Internet Explorer, μπορείτε να εκτυπώσετε στον προσωπικό σας εκτυπωτή ένα ή περισσότερα αντίγραφα του εντύπου Ε1. Αν και το τελικό αποτέλεσμα της εκτύπωσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον εκτυπωτή που χρησιμοποιείτε, έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η μορφή του εκτυπωμένου αντιγράφου να αντιστοιχεί σε αυτή του επίσημου εντύπου που διανέμεται απο το υπουργείο Οικονομικών. Η εκτύπωση του Εντύπου Ε1 μπορεί να γίνει και πριν την οριστική υποβολή του.

-Αποθήκευση Ε1 στον Η/Υ σας: Πατώντας αυτό το σύνδεσμο ανοίγει ένα νέο παράθυρο του Internet Explorer, το οποίο περιέχει το Εντυπο Ε1 σε μορφή βελτιστοποιημένη για εκτύπωση. Παράλληλα, εμφανίζεται ένα πλαίσιο διαλόγου, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το έντυπο στον υπολογιστή σας σε μορφή σελίδας html. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε ένα αντίγραφο της δήλωσής σας στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να εκτυπώνετε αντίγραφα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στο Taxisnet. Η αποθήκευση του Εντύπου Ε1 μπορεί να γίνει και πριν την οριστική υποβολή του. Για να επιστρέψετε στη Λίστα Εντύπων, πρέπει να κλείσετε το παράθυρο.

-Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο: Πατώντας αυτό το σύνδεσμο μεταφέρεστε στη φόρμα συμπλήρωσης του Ειδικού Ενημερωτικού Δελτίου. Από αυτή τη φόρμα γίνεται και η εκτύπωση του ΕΕΔ.

-Προβολή: Πατώντας αυτό τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη Δήλωση (Ε1 και ΕΕΔ) μαζί με την πληροφορία για το πότε έχει υποβληθεί.

-Εκτύπωση απόδειξης υποβολής: Πατώντας αυτόν τον σύνδεσμο εμφανίζεται μια σελίδα, η οποία περιέχει μόνο την Απόδειξη Υποβολής με την πληροφορία για την ημερομηνία υποβολής και τον αριθμό πρωτοκόλλου. Μπορείτε να εκτυπώσετε την απόδειξη χρησιμοποιώντας την επιλογή Print από το μενού File του Internet Explorer.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα