Αγορές από το κινητό μέσω Πουλιάδη - Ατλάντικ

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2001 20:59

Το Σεπτέμβριο στο Ελσίνκι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του ερευνητικού έργου MyGrocer (Mobile Shopping for Electronically Referenced Products), τον συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει η μητρική εταιρία του ομίλου Πουλιάδη.

Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο που αφορά τη δημιουργία προηγμένων υπηρεσιών B2C μέσω κινητών συσκευών επόμενης γενιάς, με στόχο την πλήρη αυτοματοποίηση του ανεφοδιασμού του σπιτιού σε προϊόντα σουπερμάρκετ.

Το MyGrocer ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2001 και συνολικά θα διαρκέσει 18 μήνες. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα IST.

Το συντονισμό του έργου ανέλαβε η Διεύθυνση Ερευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Πουλιάδη. Κύριοι συντελεστές του έργου είναι το ερευνητικό κέντρο για το ηλεκτρονικό εμπόριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ELTRUN και η εταιρεία Cyberce του ομίλου Πουλιάδη. Επίσης συμμετέχουν το ερευνητικό κέντρο της Nokia Corporation (Φιλανδία), η Unisys (Βέλγιο), η Atmel Hellas, η Procter & Gamble, τα σουπερμάρκετ Ατλάντικ (Ελλάδα) και S-Group (Φιλανδία) και το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φιλανδία).

Για την υλοποίηση του ΜyGrocer απαιτείται συγκεκριμένη υποδομή τόσο στα σουπερμάρκετ όσο και στο σπίτι του καταναλωτή, καθώς και μία πλατφόρμα διαμεσολάβησης που θα αποτελέσει την πύλη μεταξύ των λιανοπωλητών και των τελικών καταναλωτών. Oι υπηρεσίες του MyGrocer θα είναι πλήρως εξατομικευμένες όσο αφορά τον καταναλωτή και θα προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες προώθησης προϊόντων στο λιανοπωλητή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα