Τασόγλου εναντίον Αβραμίδη - Επιστολή στο ΧΑΑ

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2001 21:13

«Eκτιμούμε ότι η αγωγή του κ. Αβραμίδη κατά της εταιρείας δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει». Με αυτή την φράση ολοκληρώνεται η απάντηση της Τασόγλου προς το Χρηματιστήριο σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για συντηρητική κατάσχεση ποσού μέχρι των 1,8 δισ. δρχ. της κινητής και ακίνητης περιουσίας των εταιρειών, αλλά και προσωπικά των Σπ. Τασόγλου και Η. Μπογδάνου.

Στην επιστολή της εταιρείας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από την κίνηση Αβραμίδη δεν θα υπάρχουν άμεσες συνέπειες στην περιουσιακή διάρθρωση της εταιρείας, αφού δεν συνιστά ταμειακή εκροή, εφόσον δεν επιδικασθεί με δικαστική απόφαση η απαίτηση για την οποία διατάχθηκε.

Από την άλλη όμως αναφέρεται ότι επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης σε μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Τασόγλου δύναται να έχει έμμεσες ή αντανακλαστικές συνέπειες στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, εφόσον ήθελε κριθεί από τα τραπεζικό σύστημα ότι κλονίζεται η φερεγγυότητα της ή ο δικαιούχος του δικαιώματος ασκεί τούτο κατά τρόπο και με σκοπό να παρακωλύσει τις εργασίες της.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της Τασόγλου αναφέρει ότι μελετά με τους νομικούς της συμβούλους τρόπους, για την προστασία των συμφερόντων της. Οι ενέργειες της εταιρείας θα ασκηθούν εντός των επομένων δύο εργάσιμων ημερών .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα