Νέα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 09:01
UPD:12:54

Για τέταρτη ημέρα υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου στο Λονδίνο, εν όψει της συνάντησης των μελών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα βασικά επιτόκια δανεισμού, μετά τη μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη Γαλλία, αλλά και τη συρρίκνωση της ανάπτυξης του κλάδου των υπηρεσιών στην περιφέρεια.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κατά 6% μετά την ισχυροποίησή του σε επίπεδα ρεκόρ στις 18 Φεβρουαρίου και στο 1,2930 έναντι του δολαρίου, έπειτα από την ανησυχία που εκφράστηκε ότι η άνοδος του θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία. Η ΕΚΤ, κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 2% κατά τη σημερινή συνάντηση των μελών της, σύμφωνα με 35 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.

«Το ευρώ έχει τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης», ανέφερε ο Jake Moore, στρατηγικός αναλυτής στην αγορά συναλλάγματος με την Barclays Capital Inc., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η αγορά είναι ευαίσθητη και η Ε.Ε. ανησυχεί περισσότερο από τον καθένα για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά και για τα επιτόκια δανεισμού».

Το ευρώ αγοράστηκε στο 1,2193 έναντι του δολαρίου σήμερα στις 6:19' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από 1,2206 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, φθάνοντας το 1,2057 δολάρια. Εναντι του γιέν υποχώρησε στα 134,33 από 134,40 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα