AMP Ltd : Υπερδιπλάσια λειτουργικά κέρδη

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 09:30

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η AMP Ltd., η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Αυστραλίας, μετά την άνοδο των αγορών διεθνώς σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας της. Η μετοχή της AMP κέρδιζε ποσοστό 4,3%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 619 εκατ. δολ. Αυστραλίας (463 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το 2003 από 257 εκατ. δολ. Αυστραλίας που ήταν ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημίες ρεκόρ ύψους 5,54 δισ. δολ. Αυστραλίας μετά την απαξίωση των τμημάτων της στη Βρετανία τον Δεκέμβριο.

Η AMP, η δεύτερη σε μέγεθος διαχειρίστρια κεφαλαίων της Αυστραλίας, ευνοείται από την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας με τους ταχύτερους ρυθμούς μέσα σε τέσσερα χρόνια την άνοδο των τιμών των μετοχών και προσελκύει περισσότερους επενδυτές. Ο δείκτης S&P/ASX 200 Index κέρδισε ποσοστό 9% το δεύτερο εξάμηνο.

«Η ανοδική πορεία της εταιρείας είναι ενθαρρυντική», ανέφερε ο Paul Xiradis, ο οποίος διαχειρίζεται 750 εκατ. δολ. σε μετοχές ασφαλιστικών και άλλων εταιρειών με την Ausbil Dexia Ltd. στο Σύδνεϋ. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα