Walt Disney : Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Michael Eisner

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 08:31

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του επικεφαλής της Walt Disney Co. ο Michael Eisner μετά την άρνηση των μετόχων με 43% να τον επανεκλέξουν στο διοικητικό συμβούλιο. Ο πρώην γερουσιαστής George Mitchell θα πάρει τη θέση του Eisner στη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων των ΗΠΑ.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας με μία δήλωσή τους που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψήφισαν ομοφώνως ότι στηρίζουν το διοικητικό συμβούλιο και τον Eisner. Η Institutional Shareholder Services, ο μεγαλύτερος σύμβουλος συνταξιοδοτικών ταμείων ανακοίνωσε ότι ο Eisner χρησιμοποιεί ως όπλο τη μεγάλη δύναμη που ασκεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και είπε στους πελάτες του να μην τον ψηφίσουν.

Η κατάσταση που έχει προκληθεί δεν θα διατηρηθεί για πολύ προκειμένου να μειωθεί ο έλεγος που ασκεί ο Eisner μετά από 20 χρόνια διοίκησης της Disney. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 25% την τελευταία πενταετία.

Χθες ο Εisner δήλωσε ότι η Disney περιμένει αύξηση των εσόδων της κατά 30% φέτος, μετά την τελευταία της χρήση κατά την οποία ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ τα οποία έφθασαν τα 8,5 δισ. δολ. και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 688 δισ. δολάρια.

«Αγαπώ αυτήν την εταιρεία», είπε χθες ο Eisner, προς τους 3.000 μετόχους της εταιρείας που συγκεντρώθηκαν στην Πενσυλβάνια. «Το διοικητικό συμβούλιο την αγαπά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πέρυσι οι μετοχές της κέρδισαν ποσοστό 59%. Υποχώρησδαν κατά 11 σεντς φθάνοντας στα 26,65 δολ. η μία στις 4:01 μ.μ. χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα