Οριακή άνοδος στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 11:12
UPD:11:14

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνει κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κυρίως χάρη στις τοποθετήσεις στις μετοχές του ΟΤΕ, της Εθνικής και του ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:10) κατά 0,14% και βρίσκεται στις 2.440,75 μονάδες με τον τζίρο στα 8,05 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 58 σημειώνουν άνοδο, 64 υποχωρούν και 51 παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ ενισχύονται κατά 1,13% και 0,50% αντιστοίχως. Η Εθνική ενισχύεται κατά 0,36%.

Η μετοχή της ΔΕΗ σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,10%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», το ύψος των δανείων των ΔΕΚΟ προς ελληνικές και (κυρίως) ξένες τράπεζες ανήλθε στο τέλος του 2003 σε 9.779 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αποτελεί οφειλές ελλειμματικών ΔΕΚΟ.

Τις περισσότερες οφειλές έχει η ΔΕΗ με ποσό ύψους 4,2 δισ. ευρώ αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση δεν δημιουργείται κίνδυνος ανάληψης των χρεών της από το Δημόσιο.

Επίσης, σύμφωνα πάλι με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητάει από το υπουργείο Ανάπτυξης νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στη ΔΕΗ για την εκμετάλλευση των ορυχείων λιγνίτη.

Τον υψηλότερο τζίρο σημειώνουν οι μετοχές: Γερμανός, Alpha Bank, ΔΕΗ, EFG Eurobnak και ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα