Συντηρούνται τα ισχυρά κέρδη στο Χ.Α.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 13:52
UPD:14:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Συντηρούνται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας μια πιο ομαλή κίνηση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Eurogroup, όπου θα γίνει μία ακόμη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων.

Στις 13:48, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,73% στις 871,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 78 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,04% στις 259,26 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,03% στις 810,67 μονάδες.

Σήμερα διεξάγεται μία από τις πιο κρίσιμες, για το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, συνεδριάσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τη χθεσινή μαραθώνια και προπαρασκευαστική συνεδρίαση του Euroworking Group να αφήνει κάποια σημάδια αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές μπορεί να καταλήξουν σε μια κοινή δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr από τις Βρυξέλλες, στο κείμενο της κοινής δήλωσης θα τονίζεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα γίνεται όμως λόγος και για αντικατάσταση μέτρων και μεταρρυθμίσεων μόνο μετά από συνεννόηση και διαβουλεύσεις με τους τρεις θεσμούς, την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ.

Παράλληλα, πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αισιοδοξούν για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με την χρηματοδότηση της χώρας, παρά την αρνητική στάση του Βερολίνου.

Στο ταμπλό, η μετοχή του ΟΛΠ καταγράφει κέρδη 9,41%, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Κίνα σε πολλά επίπεδα. Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Alpha Bank, η οποία βρίσκεται στο +6,03%, ο ΟΤΕ είναι στο +5,07% και η Εθνική είναι στο +4,44%. Ισχυρή άνοδος, της τάξεως του 4,76%, καταγράφει και η Jumbo, στο +4,76%, η Βιοχαλκο είναι στο +3% και η Aegean στο +2,42%.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς και η Τιτάν δείχνουν αδύναμες να ακολουθήσουν την ανοδική πορεία της αγοράς, ενώ και η Motor Oil αναζητεί κατεύθυνση, καθώς σταθεροποιείται στα 7 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα