Σε πτωτική τροχιά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 13:28
UPD:13:30
REUTERS/LEONHARD FOEGER

 

 

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αισιοδοξούν για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με την χρηματοδότηση της χώρας, παρά την αρνητική στάση του Βερολίνου.

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων υποχωρούσε νωρίτερα κατά 82 μονάδες βάσης στο 15,6%, ενώ των 10ετών τίτλων υποχωρούσε κατά 12 μονάδες βάσης στο 9,5%.

Αντανακλώντας τις ελπίδες για εξεύρεση μίας λύσης που θα αποτρέψει μία αναταραχή στις αγορές άλλων αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων παρέμεναν σταθερές στο 1,62%, 1,56% και 2,27%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι κάτοχοι ομολόγων είναι απροσδόκητα αισιόδοξοι, παρά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας έως τώρα για το θέμα της Ελλάδας.

Ο δείκτης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν κάποια σημαντική αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η τιμή του δείκτη στο χθεσινό κλείσιμο ήταν 90,89 μονάδες και είναι υψηλότερη κατά 24% από τη μέση τιμή της τελευταίας πενταετίας. Είναι, επίσης, πάνω από πέντε φορές υψηλότερη από τις 17,2 μονάδες που διαμορφώθηκε ο δείκτης το 2012, όταν η Ελλάδα προχώρησε στο PSI.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα