Coca-Cola HBC: Κέρδη 277,4 εκατ. ευρώ το 2014

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 10:39
UPD:10:45
coca-colahellenic

Στα 277,4 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC το 2014 από 293,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Όσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 30,4 εκατ. ευρώ από τα 34,3 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος, υποχωρώντας κατά 11,4%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προτείνει προς την γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου σε σύγκριση με το περασμένο τρίμηνο, ενώ καταγράφηκαν καλές επιδόσεις στη Ρωσία, τη Νιγηρία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ελλάδα.

Επίσης, καταγράφηκε βελτίωση στην τάση του όγκου πωλήσεων σε σχέση με την τάση που καταγράφηκε το εννεάμηνο του έτους, με αποτέλεσμα ελαφρώς καλύτερους από τους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων για το σύνολο του έτους.

Στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση συνέχισαν να βελτιώνονται, παρά τη μικρή μείωση του ρυθμού βελτίωσης σε σχέση με αυτόν που καταγράφηκε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με αποτέλεσμα αύξηση 2,5% για το σύνολο του έτους.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΕΕ



Σχολιασμένα