Στην κερδοφορία πέρασε η Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 10:58

ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ κατά 57% των διακινούμενων αντικειμένων, 24% του κύκλου εργασιών (14,4 εκ. ευρώ έναντι 11,5 εκ. ευρώ το 2002) και κέρδη 3,4 εκ. ευρώ, από ζημία του προηγούμενου έτους έκλεισε το 2003 η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, συνέβαλαν σημαντικά η μείωση του κόστους πωληθέντων κατά 10% και η μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας σε σχέση με το 2002.

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως υπογραμμίζεται, προήλθαν από τη σημαντική μείωση των δαπανών μεταφοράς εσωτερικού και τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη δρομολόγηση των αποστολών / παραλαβών, τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων διαχείρισης αντικειμένων και τη συνεχή παρακολούθηση των δεικτών παραγωγής.

Οι εμπορικές επιτυχίες του 2003 ήταν αποτέλεσμα μίας σειράς στρατηγικών ενεργειών με στόχο αφενός τη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών, με βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και με επέκταση της προσφοράς σε νέα προϊόντα. Αφετέρου με την προσέλκυση νέων πελατών, κατανοώντας τις ανάγκες τους και προσφέροντας ανταγωνιστικές και ποιοτικές λύσεις.

«Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2003 είναι πολύ σημαντικά, δεδομένου του μεγέθους της ζημίας από την οποία κατάφερε να βγει η εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Κωστούλας. «Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της και το 2004 η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ μπορεί να κάνει το όραμά της πράξη: να παίξει ηγετικό ρόλο στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των ταχυμεταφορών και των logistics».

Για το 2004, οι κύριοι άξονες δράσεις συνοψίζονται στα εξής:

· αύξηση των μεριδίων αγοράς και κερδοφορίας,

· περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου,

· σχεδιασμός και λανσάρισμα νέων προϊόντων,

· εισαγωγή νέων τεχνολογιών και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων

· συνέργιες με τις υποδομές και το εκτεταμένο δίκτυο του ΕΛΤΑ,

· συνεχής εκπαίδευση και βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού

Όπως επισημαίνει ο κος Χ. Κωστούλας, «χωρίς αμφιβολία, τη μεγαλύτερη πρόκληση για το 2004, αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα συντελέσουν στην αναγνωρισιμότητα του Ομίλου παγκοσμίως. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, ενώ υπάρχει πλήρης ευαισθητοποίηση του προσωπικού στην πρόκληση για την επιτυχή εκτέλεση του έργου».

Σημειώνεται ότι ως θυγατρική του ΕΛΤΑ, Μέγα Εθνικού Χορηγού, η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, παρέχει κατ΄ αποκλειστικότητα υπηρεσίες courier στην ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, έχοντας την ευθύνη διαχείρισης ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου και μεγάλου έργου με αυστηρές προδιαγραφές.

Ηδη από το 2003 έχει οργανώσει την εξυπηρέτηση της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 έχοντας εγκαταστήσει στη Ν. Ιωνία σύστημα διακίνησης αντικειμένων SPM ενώ έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και την οργάνωση μεταφοράς αντικειμένων κατά τη διάρκεια των Test events.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα