Gucci : Ανακοινώθηκαν οι νέοι σχεδιαστές της

Ταλαντούχοι αλλά όχι διάσημοι
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 10:41

Την ανακοίνωση τεσσάρων ελάχιστα γνωστών σχεδιαστών μόδας έκανε η Pinault-Printemps-Redoute SA, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τον διευθυντή δημιουργικού στις εταιρείες Gucci και Yves Saint Laurent, Tom Ford.

Η Alessandra Facchinetti, η Frida Giannini, και ο John Ray, τρεις από τους βοηθούς του Ford, θα σχεδιάζουν τα γυναικεία ρούχα prêt a porter και τα ανδρικά αξεσουάρ της εταιρείας. Ο διευθυντής σχεδιασμού του Yves Saint Laurent, Stefano Pilati, θα είναι επικεφαλής των σχεδίων της παριζιάνικης φίρμας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αλλαγή των νέων σχεδιαστών των δύο οίκων, σηματοδοτεί τη νέα στρατηγική της γαλλικής εταιρείας λιανικής πώλησης, η οποία ολοκληρώνει την εξαγορά της Gucci αντί του ποσού των εννέα δισ. δολαρίων.

Ο επικεφαλής της Pinault, Serge Weinberg, προτίμησε την επιλογή των σχεδιαστών αυτών που είναι ταλαντούχοι και νέοι, αντί να προσλάβει ένα άλλο αστέρι της μόδας. Κάνοντας αυτό, ακολουθεί τη στρατηγική της Burberry, της οποίας ο ηλικίας 33 χρονών, Christopher Bailey, αποτελεί έναν από τους πρώην βοηθούς του Ford.

«Το πρώτο συστατικό είναι το ταλέντα, ενώ το να και είναι διάσημος, απλώς προσδίδει κάτι παραπάνω», ανέφερε ο Kal Ruttenstein, αντιπρόεδρος του τμήματος μόδας στα Federated Department Stores Inc. του Bloomingdale's.

Η Pinault προχώρησε στα ονόματα των σχεδιαστών που θα αντικαταστήσουν τον Ford, αλλά και τον επικεφαλής της εταιρείας, Domenico De Sole, οι οποίοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν τον Απρίλιο από την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Το όνομα του αντικαταστάτη του De Sole δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Τον Απρίλιο αποχωρεί ο Tom Ford

Οι Ford και De Sole είχαν ανακοινώσει το Νοέμβριο την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία, καθώς δεν μπόρεσαν να επιτύχουν μια συμφωνία συνεργασίας με την Pinault. Ζητούσαν περισσότερη αυτονομία για την Gucci η οποία κάποτε ήταν ζημιογόνα.

Ο Ford πήγε στη Gucci το 1990 σε ηλικία 29 ετών μαζί με τον πρώην επικεφαλής του δημιουργικού Dawn Mello, για να σχεδιάσει τα γυναικεία είδη prêt a porter. Τότε ο οίκος μόδας ακολουθούσε μια πολιτική η οποία προωθούσε τα σήματά της αντί τους σχεδιαστές της.

Ο ίδιος άρχισε να γίνεται γνωστός το Φθινόπωρο του 1994, μετά τη συγχώνευση της Gucci από την εταιρεία επενδύσεων Investcorp NV, αναλαμβάνοντας τη θέση του επικεφαλής δημιουργικού της Gucci. Την επόμενη χρονιά η Madonna εμφανίστηκε στην απονομή των βραβείων μουσικών βίντεο κλιπ, φορώντας μια τυρκουάζ μεταξωτή μπλούζα και ένα βελούδινο παντελόνι Gucci. Ο Ford άρχισε από τότε να σχεδιάζει ρούχα για την ηθοποιό Gwyneth Paltrow, αγόρασε ένα σπίτι στο Λος Αντζελες και έγινε τακτικός επισκέπτης των βραβείων Oscar.

«Ο Tom Ford έγινε ο Tom Cruise της μόδας», ανέφερε η Anna Wintour, εκδότρια του περιοδικού Vogue, στο CNN μετά την τελευταία επίδειξη του Ford με την κολεξιόν του Yves Saint Laurent την Κυριακή.

«Η Burberry, η βρετανική φίρμα που είναι γνωστή εδώ και 79 χρόνια και το μπεζ κόκκινο και μαύρο καρό της, τα πήγε πολύ καλά χωρίς διάσημο σχεδιαστή. Δεν χρειάζεται να είσαι γνωστό όνομα», ανέφερε η Floriane de Saint Pierre, η οποία ψάχνει ταλέντα στο χώρο της μόδας στη Γαλλία.

Η Facchinetti, η οποία θα σχεδιάσει τα prêt a porter γυναικεία ρούχα Gucci έχει εργαστεί στην ιταλική Prada Holding NV, όπου σχεδίαζε τα ρούχα Miu Miu. Ο Pilati ήταν επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των Miu Miu μέχρι να αποχωρήσει το 1999 για να εργαστεί στον Yves Saint Laurent. Πριν έρθει στη Gucci, η Giannini εργαζόταν για την ιταλική εταιρεία δερματίνων ειδών, Fendi SpA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα