Πώς θα επιστρέψει η Eurobank στην κερδοφόρο ανάπτυξη

Φ. Καραβίας: Διαχείριση «κόκκινων» δανείων, υγιείς χορηγήσεις, ενίσχυση καταθέσεων και συγκράτηση κόστους
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 12:58
UPD:12:58
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Από την έντυπη έκδοση

Η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 είναι εκ των βασικών στόχων της Eurobank, τονίζει ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Φωκίων Καραβίας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, o στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους.

Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του Ομίλου, ο κ. Καραβίας σημειώνει ότι εφόσον η χώρα υπερβεί τις μακροοικονομικές προκλήσεις, υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπει σε σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη.

Φωκίων Καραβίας νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank: Ερχεται μια νέα περίοδος και η έγκαιρη ανάγνωσή της θα αποτελέσει το ισχυρότερο στρατηγικό όπλο για το μέλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank διατυπώνει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα υπερβεί όντως τις προκλήσεις και σε πλαίσιο σταθερότητας, προσέλκυσης των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων, ανόδου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και δημιουργίας θέσεων εργασίας, η τράπεζα θα πρωταγωνιστήσει.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Εurobank έχει σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: ο ιδιωτικός χαρακτήρας, οι ισχυροί και αξιόπιστοι μέτοχοι, το καλύτερο στελεχικό δυναμικό, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και καινοτόμο πνεύμα, και η ποιοτική και πλατιά πελατειακή βάση φέρνουν σε πλεονεκτική θέση τόσο για να στηρίξουμε την προσπάθεια εισόδου και παραμονής σε αυτό τον θετικό κύκλο, όσο και για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του για την τράπεζά μας και την ελληνική κοινωνία» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καραβίας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε στη θητεία των 17 ετών στη Eurobank και στη στενή του σχέση με το ανθρώπινο και στελεχικό δυναμικό του οργανισμού, όπως και τις διοικήσεις των προηγούμενων ετών στον Ομιλο, αναφέροντας ονομαστικά τους Κ. Καψάσκη, Γ. Γόντικα και τον Ν. Νανόπουλο με την ομάδα των Μ. Κολακίδη, Β. Μπαλλή και Ν. Καραμούζη, τον οποίο με μεγάλη χαρά υποδέχεται ξανά η τράπεζα στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, όπως τόνισε ο κ. Καραβίας.

Ειδική αναφορά έκανε στην επιστολή προς τους εργαζομένους ο κ. Καραβίας στον Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος τους τελευταίους 20 μήνες συνέβαλε καθοριστικά στην επανιδιωτικοποίηση της Eurobank και στην ολοκλήρωση σημαντικότατων επιτυχιών, όπως τη συγχώνευση της Eurobank με το Τ.Τ. και την Proton και την επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα μετά την αύξηση ύψους 3 δισ. ευρώ που έκανε τη Eurobank τη μόνη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφικά ιδιωτική μετοχική βάση, με κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ως βασικούς μετόχους, καθώς και την επιτυχία στα stress tests.

«Ερχεται μια νέα περίοδος και η έγκαιρη ανάγνωσή της θα αποτελέσει το ισχυρότερο στρατηγικό όπλο για το μέλλον» τονίζει ο κ. Καραβίας και προσθέτει ότι η τράπεζα έχει τη στήριξη των μετόχων, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και από τις δηλώσεις του Prem Watsa, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fairfax Financial Holdings Limited.

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να καταστήσω τη Eurobank πρωταγωνιστή στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, με στόχο να προετοιμαστούμε από τώρα για το αύριο, ώστε μόλις αρχίσει να παγιώνεται ένα καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον η Eurobank, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσία, να είναι η πρώτη τράπεζα που θα αντιληφθεί, θα προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες, θα πρωτοπορήσει, θα ανοίξει τον δρόμο και θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της νέας εποχής» καταλήγει ο κ. Καραβίας.

Μήνυμα του Χρ. Μεγάλου

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της Eurobank, ο απελθών διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου αναφέρεται στην είσοδο της τράπεζας από το τέταρτο τρίμηνο του 2014 σε τροχιά οργανικής ανάπτυξης και τους στόχους που επιτεύχθηκαν όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση, τα stress tests, την ενσωμάτωση του Τ.Τ. και το πρόγραμμα μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου. Ο κ. Μεγάλου τονίζει ότι αποτελεί τιμή η πρόταση να μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση της Fairfax.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα