Γ. Σακελλαρίδης: Κανένας λόγος ανησυχίας από την απόφαση της ΕΚΤ

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 08:30
UPD:10:11
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.

Το τραπεζικό σύστημα έιναι εξασφαλισμένο τόσο ως προς τη ρευστότητα όσο και ως προς τη χρηματοδότησή του, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» από τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να μην κάνει αποδεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης στο Mega η απόφαση αυτή συνιστά «ένα μέτρο πολιτικής πίεσης» προς όλα τα μέρη «τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μία ουσιαστική διαβούλευση που εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα».

EURONEWS

Εν όψει και του σημερινού ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στις συνομιλίες «με απόλυτη νηφαλιότητα και βούληση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση», αλλά όπως είπε, «δεν θα εκβιαστεί από κανέναν».

«Προσερχόμαστε στον διάλογο με διάθεση συναντίληψης. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται», είπε, για να προσθέσει επίσης ότι «δεν βοηθά την διαπραγμάτευση το πιστόλι στον κρόταφο». Επανέλαβε ακόμη ότι αυτό που ζητάει η κυβέρνηση είναι «να υπάρξει μία μεταβατική συμφωνία, μία συμφωνία-γέφυρα, ώστε να μπορέσει μέσα σε αυτό το διάστημα να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής της».

Ξεκαθάρισε τέλος πως δεν έχουν ζητηθεί γραπτές διαβεβαιώσεις από τους εταίρους ενώ στην ερώτηση αν η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, απάντησε ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά όχι και η παράλογη πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα