Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 07:01
UPD:18:58

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co., της BHP Billiton και της Hyundai Heavy Industries Co., μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι των νομισμάτων της περιφέρειας και την πτώση των τιμών των αμερικανικών μετοχών.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 11.254,44 μονάδες στις 12:51' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχωρούσε κατά 1%. Πτωτικά κινούντο όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Στις ΗΠΑ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο ανάμειξης της Αλ Κάϊντα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία την περασμένη Παρασκευή, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 200 άνθρωποι.

«Οι επενδυτές των εξαγωγικών εταιρειών της Ασίας ανησυχούν περισσότερο για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ», ανέφερε ο Ken Yamada, ο οποίος διαχειρίζεται εννέα δισ. δολ. σε μετοχές με την Kaye Anderson Rudnick Investment Management LLC, στο Λος Αντζελες. Ο Yamada αγοράζει μετοχές της Secom Co., της ιαπωνικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, της οποίας τα κέρδη δεν επηρεάζονται από τη μείωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την υποχώρηση του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα