Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 07:01
UPD:07:26

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στην Ταϊβάν, μετά τη δέσμευση του προέδρου της χώρας Τσεν Σούι-μπιάν, ότι θα συμφωνήσει σε μία επανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας, εφ'όσον ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Λιέν Τσαν, προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, μετά την ειρηνική διαδήλωση 500.000 ανθρώπων το Σάββατο.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE αναρριχήθηκε κατά 288,99 μονάδες, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στις 6.421,61 μονάδες στις 10:51' π.μ. στην Ταϊπέι, τοπική ώρα. Ο δείκτης την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της Cathay Financial Holding Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των μεγαλύτερων εταιρειών της νήσου, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

«Μία γρήγορη ανακαταμέτρηση των ψήφων θεωρείται η καλύτερη λύση για να δοθεί τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο» ανέφερε ο Tom Fu, ο οποίος διαχειρίζεται 4,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Prudential Securities Investment Trust Co. στην Ταϊπέι, συμπληρώνοντας : «Αυτό θα επιτρέψει στους επενδυτές να επικεντρώσουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στα συγκεκριμένα στοιχεία της αγοράς».

Ο Τσεν συμφώνησε να συναντηθεί σήμερα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Λιεν Τσαν προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της ανακαταμέτρησης. Ο Τσεν κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 30.000 ψήφων σε σύνολο 13 εκατ. ψήφων.

Σήμερα, μόλις δύο από τις 642 μετοχές των εταιρειών που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν κινήθηκαν πτωτικά.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, της μεγαλύτερης εταιρείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας κέρδιζαν ποσοστό 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα