Σημαντική άνοδος του γιέν έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 07:52

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου σημείωσε το γιέν στην Ασία, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, ότι η Ιαπωνία θα θέσει τέλος στις πωλήσεις του εθνικού της νομίσματος, καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας της επιταχύνεται.

«Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, δεν χρειάζεται ένα αδύναμο γιέν για να τονώσει τις εξαγωγές», αναφέρεται στο δημοσίευμα των Times, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Bank of Japan. Οι εκθέσεις για την απασχόληση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυτήν την εβδομάδα, ενδέχεται να δείξουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας έχει ταχείς ρυθμούς, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση που σημείωσε σε χρονικό διάστημα 13 ετών το τελευταίο τρίμηνο. Το γιέν περιόρισε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική της κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη.

Εναντι του δολαρίου το γιέν ισχυροποιήθηκε φθάνοντας στα 105,27 και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Φεβρουαρίου. Διαπραγματεύθηκε στα 105,58 γιέν στις 12:44' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 106,02 γιέν που ήταν αργά την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη.

Το εθνικό νόμισμα της Ιαπωνίας ισχυροποιήθηκε περισσότερο από 6% έναντι του δολαρίου μετά από τη διαπραγμάτευσή του στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, στις 8 Μαρτίου. Εναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 127,63 γιέν από 128,63 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα