Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 07:01
UPD:07:19

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ασίας. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Kyocera Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την άνοδο των τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ, η οποία τόνωσε την αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη που εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερα των προβλέψεων.

Ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 11.749,19 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,3%, Οι μετοχές της Samsung κινούντο ανοδικά, μετά την εισήγηση των χρηματο-οικονομικών οίκων, όπως της Tong Yang Investment Bank, για την αγορά μετοχών της εταιρείας εξ αιτίας της προοπτικής των εσόδων της. Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE σημείωνε κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

«Η άνοδος των μετοχών στις ΗΠΑ συχνά αποτελούν σημάδι ότι οι επενδυτές διεθνώς έχουν θετικές προβλέψεις για τα έσοδα των εταιρειών, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για τις εξαγωγικές εταιρείες», ανέφερε ο Taiji Yoshida, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 1.177,52 μονάδες. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., σημείωναν απώλειες μετά την έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή, http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891914.htm η οποία έδειξε μεγαλύτερη μείωση από ό,τι αναμένετο, περιορίζοντας έτσι την αισιοδοξία για ανάκαμψη, την οποία θα οδηγήσουν οι εξαγωγικές εταιρείες τονώνοντας συγχρόνως την εσωτερική ζήτηση. Ο Topix Bank Index κέρδισε συνολικά ποσοστό 21% μέσα στο μήνα σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά εκτός από τον δείκτη Kuala Lumpur Composite Index στη Μαλαισία. Ο MSCI Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 95,76 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε κέρδη 1,3%. Οι μετοχές της Qualcomm Inc. αναρριχήθηκαν κατά 6,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω από την Schwab Soundview Capital Markets της εκτίμησης για τα έσοδα της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα αυξηθεί από την έντονη ζήτηση.

Οι μετοχές της Kyocera, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ιαπωνίας, η οποία χρησιμοποιεί τη φόρμα που κατασκευάζει η Qualcomm σημείωναν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στις 8.910 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα