Γαλλογερμανική σύνοδος την Κυριακή στο Στρασβούργο

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 11:55
UPD:11:57
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Φωτογραφία αρχείου.

Μίνι σύνοδο κορυφής με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης», προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Στρασβούργο.

«Θα συναντήσω την κ. Μέρκελ την Κυριακή (...) και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για τη γαλλογερμανική σχέση», δήλωσε ο Ολάντ στον ραδιοσταθμό France Inter. Όπως διευκρίνισε, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του σοσιαλδημοκράτη προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες των δύο ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως διατηρεί «εδώ και δύο χρόνια με την κ. Μέρκελ σχέσεις ειλικρίνειας και κοινής δουλειάς».

«Λέμε μεταξύ μας τι συμβαίνει. Δεν έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες, αλλά έχουμε το ίδιο διακύβευμα, το ίδιο συμφέρον: να ενεργήσουμε ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να γίνει πιο δυνατή, περισσότερο αλληλέγγυα στις επιλογές της και πιο δραστήρια στις πολιτικές της για την ανάπτυξη», δήλωσε.

«Αυτό που περιμένει εκείνη - το λέει αρκετά - είναι μια χώρα όπως η Γαλλία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Γαλλία περιμένει «ότι μια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορέσει να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη». «Προσπαθούμε να βρούμε τη σύγκλιση», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα