Κύπρος: Στόχος η έξοδος στις αγορές δύο φορές το 2015

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 11:26
UPD:11:27
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να βγει στις διεθνείς αγορές δύο φορές μέσα στο 2015, στο πλαίσιο της προσπάθειας για οριστική και βιώσιμη αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Χάρη Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, εν όψει της σημερινής κρίσιμης σύσκεψης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιδίωξη είναι να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και ελεύθερα η Κύπρος να μπορεί ως κράτος να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της στις αγορές, χωρίς την εξάρτηση από την τρόικα.

Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια για θετικό, έστω και οριακό, ρυθμό ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, και ιδιαιτέρως της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μπορεί να λεχθεί ότι μεγάλοι οργανισμοί, όπως η Deutsche Telecom, για την οποία έχει γίνει λόγος, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Μακάρι να δούμε σοβαρό ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές όπως είναι οι μεγάλοι πανευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα