Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 07:01
UPD:07:14

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, θέτοντας τέλος στο τριήμερο ράλι ανόδου τους, μετά την απρόσμενη μείωση των πωλήσεων της Nokia Oyj το πρώτο τρίμηνο του έτους, περιορίζοντας την αύξηση των εσόδων των προμηθευτών της, όπως της TDK Corp. και της Kyocera Corp.

«Τα νέα για τη Nokia, προκαλούν τις μεσοπρόθεσμες πωλήσεις μετοχών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd., συμπληρώνοντας : «Δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των επικοινωνιών».

Ο δείκτης Nikkei έχανε 58,61 μονάδες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 12.021,09 μονάδες, βάζοντας «τελεία», στα κέρδη της τάξης του 3,4% που σημείωσε το τελευταίο τριήμερο, στις 12:32' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 3,80 μονάδες, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 1.205,64 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη του 2,9% που εμφάνιζε τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Οι μετοχές της TDK, η οποία κατασκευάζει συμπυκνωτές για λογαριασμό της Nokia, κινούντο πτωτικά, μετά την εισήγηση της ING Groep NV στους επενδυτές, να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών της, καθώς τα έσοδά της θα μειωθούν κατά την τρέχουσα χρήση. Σημειώνεται ότι η Nokia είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα