Ανοδικά κινείται το γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 07:58

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το γιέν για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών έναντι του δολαρίου, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω από τη Moody's Invstors Service, του δείκτη για την αγορά συναλλάγματος της Ιαπωνίας στο Aaa, την υψηλότερη κατάταξη.

«Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τον περιορισμό της ανησυχίας των επενδυτών για το χρέος της Ιαπωνίας», ανέφερε ο Xinyi Lu, στρατηγικός αναλυτής στην UFJ Bank Ltd. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει τις ξένες επενδύσεις στην Ιαπωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στυλοβάτης είναι το γιέν».

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 105,60 έναντι του δολαρίου στις 12:37' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από τα χαμηλότερα επίπεδα που ήταν νωρίτερα στα 106,16 γιέν. Το ιαπωνικό νόμισμα ιχυροποιήθηκε και έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα 127,50 από 128,11 γιέν, ενώ ενδέχεται να φθάσει στα 98 γιέν έναντι του δολαρίου τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τον Lu.

Η κατάταξη στο Aaa από τη Moody's επηρεάζει περίπου 30 δισ. δολ. αξιογράφων. Η προοπτική είναι «stable», σύμφωνα με τη Moody's, ενώ τα αποθέματα της Ιαπωνίας σε ξένο συνάλλαγμα αυξήθηκαν φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο και στα 806 δισ. δολ. σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα