EasyJet Plc : 17% αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Μάρτιο

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 10:37

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17% σημείωσε τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση της δεύτερης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, EasyJet Plc, μετά την αύξηση των προορισμών της στη Γηραιά Ηπειρο.

Η εταιρεία μετέφερε δύο εκατ. ανθρώπους τον μήνα που πέρασε, έναντι 1,7 εκατ. ανθρώπων που είχε μεταφέρει τον Μάρτιο του 2003. Ο συντελεστής μεταφοράς επιβατών αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 87%. Η EasyJet μετέφερε 21,8 εκατ. ανθρώπους το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

«Και τα δύο στοιχεία δείχνουν συνεχή βελτίωση», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ray Webster, σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρεία αύξησε τις υπηρεσίες της και μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να ανταγωνιστεί την British Airways και τις άλλες εταιρείες πλήρους παροχής υπηρεσιών. Η EasyJet, δημιουργεί βάσεις στη Γερμανία και συγκεκριμένα στα αεροδρόμια Dortmund και Schoenefeld τον Μάϊο και μέχρι το τέλος της χρήσης του 2004 σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των θέσεών της κατά 20%.

Από την άλλη πλευρά, η Ryanair Holdings Plc, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι τον Μάρτιο ο αριθμός των ανθρώπων που μετέφερε αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 51% σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντας τα 2,14 εκατ. ανθρώπους, ενώ ο συντελεστής μεταφοράς παρέμεινε αμετάβλητος στο 78%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, ο αριθμός των επιβατών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 47%, φθάνοντας στα 23,1 εκατ.

Η British Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα αύξηση της επιβατικής της κίνησης, καθώς ο αριθμός των επιβατών της αυξήθηκε σε ποσοστό 12,7% για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, μετά την οικονομική ανάπτυξη. Η KLM Royal Dutch Airlines NV, η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι η επιβατική της κίνηση κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, εκτιμάται ότι αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα