Standard Chartered Plc : Επέκταση στην Ταϊλάνδη

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 10:09

ΣΧΕΔΙΑ επέκτασής της στην Ταϊλάνδη, κάνει η Standard Chartered Plc, μετά την άρση των περιορισμών για εξαγορές από την κυβέρνηση, σε μία αγορά όπου η αύξηση των δανείων έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα πέρυσι, μετά από χρονικό διάστημα επτά ετών.

«Εάν υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην αγορά θα ήταν σκέτη τρέλλα να μην τις αναζητούσαμε», ανέφερε η Annemarie Durbin, 40 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος της Standard Chartered Nakornthon Bank Pcl, στο Λονδίνο. Η Standard Chartered εξαγόρασε την συνεργάτιδά της στην Ταϊλάνδη το 1999, από την οποία εισπράττει τα 2/3 των εσόδων της στην Ασία.

Οι 13 τράπεζες της Ταϊλάνδης, των οποίων οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικές για εξαγορές, καθώς τα κέρδη τους το 2003 τριπλασιάστηκαν και ο κλάδος ανακάμπτει από την ασιατική οικονομική κρίση τη διετία 1997-1998, με αποτέλεσμα να κλείσει περίπου το 60% των χρηματο-οικονονομικών εταιρειών της χώρας.

Περισσότερες τράπεζες της χώρας είναι τώρα διαθέσιμες για εξαγορά. Νόμος ο οποίος ισχύει εδώ και λίγο καιρό θα επιτρέψει την απόκτηση κερδοφόρων τραπεζών.

Η αύξηση των δανείων θα φθάσει το 8,2% φέτος από 7% που αυξήθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ING Securities (Thailand) Ltd. Τα βασικά επιτόκια δανεισμού βρίσκονται στα χαμηλότερα από ποτέ επίπεδα και στο 1,25%, κάτι που αυξάνει την καταναλωτική πίστη. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη θα έχει ρυθμό 8% το 2004 από 6,7% που είχε πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα