Βέλτεκε: Προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι παραίτησής μου

Συνεδριάζει το μεσημέρι το δ.σ. της Μπούντεσμπανκ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 10:58

«ΠΡΟΣ το παρόν δεν βλέπω κάποιο λόγο για να παραιτηθώ», δήλωσε χθες το βράδυ στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD ο πρόεδρος της κεντρικής γερμανικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ), Ερνστ Βέλτεκε. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα επανεξετάσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

Γερμανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει από τον κ. Βέλτεκε να υποβάλει την παραίτησή του μετά από κατηγορίες για την αποδοχή πρόσθετων απολαβών, αξίας σχεδόν 8.000 ευρώ, από την Dresdner Bank κατά την προηγούμενη διετία. Ο Βέλτεκε έχει αρνηθεί οιαδήποτε παρατυπία κάνοντας λόγο για εκστρατεία σπίλωσης υπολήψεων. Το θέμα θα εξετάσει στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περιοδικού “Spiegel” ο Βέλτεκε έλαβε από την Dresdner Bank το ποσό των 7.661 ευρώ (9.437 δολάρια) για πακέτο τετραήμερων διακοπών σε πολυτελές ξενοδοχείο μετά την εμφάνισή του στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της τράπεζας το 2001.

Ο Στέφεν Κάμπετερ, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, δήλωσε στον Τύπο ότι εάν οι αναφορές ότι ο κ. Βέλτεκε αποδέχθηκε την πληρωμή του πακέτου τετραήμερων οικογενειακών διακοπών στο Βερολίνο από την Dresdner Bank, τότε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Κάμπετερ του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ισχυρίσθηκε ότι τα δημοσιεύματα είναι αληθή, τότε ο Βέλτεκε θα πρέπει αμέσως να επιστρέψει τα χρήματα και μετά να παραιτηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα