Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Ito-Yokado Co. και της UFJ Holdings Inc., μετά την έκθεση της Nihon Keizai Shimbun Inc., η οποία έδειξε ότι οι εταιρείες λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών ήταν περισσότερο αισιόδοξες για τις δαπάνες των καταναλωτών και για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 12.153,73 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε κέρδη σε ποσοστό 1%, συμπληρώνοντας άνοδο μέσα έτος σε ποσοστό 16,4%. Οι δείκτες που αποτελούνται από τράπεζες, εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και λιανικής πώλησης κέρδισαν ποσοστό μεγαλύτερο του 30% φέτος, καθώς η οικονομική ανάπτυξη που οδηγείται από τις εξαγωγικές εταιρείες τονώνει την εσωτερική ζήτηση.

«Βλέπουμε μια σειρά εκθέσεων για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας να βασίζεται στην εσωτερική ζήτηση», ανέφερε ο Hirofumi Kasai, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. δολ. σε μετοχές με την Tokio Marine Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Υπάρχει εμπιστοσύνη στο ό,τι η οικονομία της Ιαπωνίας βελτιώνεται».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 1%.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες σε όλες τις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Ο δείκτης Nihon Keizai Shimbun για τις δαπάνες των καταναλωτών αυξήθηκε 24 μονάδες στο συν δύο από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα