Αγγίζουν τον στόχο οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων attica

Συνεχίζονται οι καλές επιδόσεις της αλυσίδας - Ανοδικά ο τζίρος, έφθασε τα 122,5 εκατ. ευρώ
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 12:48

Από την έντυπη έκδοση

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι επιδόσεις του νέου attica στην Τσιμισκή, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της αλυσίδας πολυκαταστημάτων ανήλθαν σε 122,5 εκατ. ευρώ στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014, μια ανάσα πίσω από τον στόχο της διοίκησης της Αττικά Πολυκαταστήματα, για τζίρο 140 εκατ. ευρώ και κέρδη πάνω από 10 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

Διανύοντας τη σεζόν υψηλής ζήτησης εν όψει των Χριστουγέννων, θεωρείται βέβαιο ότι η εταιρεία θα συναντήσει τον στόχο της, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Για το 2015, αν υποθέσουμε ότι οι συνθήκες στην αγορά θα είναι παρόμοιες με αυτές της φετινής χρονιάς, ο συνολικός κύκλος εργασιών θα πρέπει να αγγίξει τουλάχιστον τα 160 εκατ. ευρώ, με την πιο συντηρητική πρόβλεψη της διοίκησης να αναφέρεται σε μια βάση της τάξης των 155 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι επιδόσεις είναι καλές σε όλα τα σημεία πώλησης του δικτύου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση του κύκλου εργασιών, στα 68,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του attica στο City Link, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ διψήφια είναι η αύξηση για το Golden Hall, που πραγματοποίησε πωλήσεις 35 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Στο ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις του πολυκαταστήματος στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos ανήλθαν σε 12,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 6% αντίστοιχα, ενώ το νέο κατάστημα της αλυσίδας στη συμπρωτεύουσα, το attica της Τσιμισκή, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις 2,8 εκατ. ευρώ σε μόλις 20 ημέρες λειτουργίας, υποσκελίζοντας τις προσδοκίες της διοίκησης που έχει θέσει στόχο τα 18-20 εκατ. ευρώ στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του καταστήματος.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις των δύο μικρότερων καταστημάτων του δικτύου, του attica που λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, με 1,6 εκατ. ευρώ (μη συγκρίσιμες σε σχέση με πέρυσι, καθώς το κατάστημα λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2013) και του casual attica στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, με 1,5 εκατ. ευρώ (+36%).    

Η εταιρεία δίνει έμφαση αυτό τον καιρό στην επένδυση του attica της Τσιμισκή ώστε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Γι’ αυτό το σκοπό ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Αττικά Πολυκαταστήματα, φέρεται να επισκέπτεται τακτικά τη συμπρωτεύουσα προκειμένου να ελέγχει την πρόοδο της δραστηριότητας.

Αξία για όμιλο FF

Σημειώνεται ότι οι καλές επιδόσεις της αλυσίδας πολυκαταστημάτων attica αναδείχθηκαν πρόσφατα και μέσω των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου Folli Follie, που ελέγχει (άμεσα και έμμεσα) το 45,9% της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Ο όμιλος FF, που διακρίνει αξία στον κλάδο των πολυκαταστημάτων -όπου έχει παρουσία και μέσω των δύο εκπτωτικών πολυκαταστημάτων με το εμπορικό σήμα «Factory Outlet»- αντλεί από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα πάνω από το 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών του (ή 14,7% με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου). Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων για τον όμιλο FF αυξήθηκε κατά 11,1% στο εννεάμηνο και ανήλθε σε 106,5 εκατ. ευρώ με EBITDA 7,8 εκατ. ευρώ, σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.    

ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα