Κώδων κινδύνου από τους φορείς της αγοράς

Εντονη ανησυχία από τις πολιτικές εξελίξεις - Ζητείται συναίνεση για εκλογή Προέδρου και αποφυγή πρόωρων εκλογών
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 12:45
UPD:12:54
SOOC/Paleologos Nick

Από την έντυπη έκδοση

Ανησυχία προκαλεί στην αγορά η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αυτή η απόφαση έρχεται σε μια καθοριστική για την τόνωση του τζίρου περίοδο.

Ολοι οι εκπρόσωποι των φορέων, τη γνώμη των οποίων ζήτησε η «Ν», απεύχονται τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, κρούοντας κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις από μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας στην πραγματική οικονομία και στην αγορά. Ηδη, όπως επισημαίνουν οι φορείς, η ανησυχία αποτυπώθηκε χθες με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κατακόρυφη πτώση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιθυμεί αυτή τη στιγμή η αγορά είναι πολιτική σταθερότητα και όσο το δυνατόν λιγότερες αναταράξεις στη λειτουργία της. Πολύ δε περισσότερο όταν η οικονομία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, στη μετάβασή της από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη. Οι παρενέργειες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε προεκλογική περίοδο. Γι’ αυτό και η θέση της αγοράς είναι να υπάρξει εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα