Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με την Ελλάδα, λέει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 19:18
UPD:20:05
EPA/JIM LO SCALZO

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ στη χώρα μας τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει, ενώ επισήμανε πως «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί».

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε ο επικεφαλής της αποστολής της Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης, προσθέτοντας μάλιστα πως «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, ο κ. Ρίσι Γκογιάλ είπε πως η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά, τόνισε όμως πως οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν.

Χαρακτήρισε ακόμη «ιδιαίτερα αξιόλογη την προσπάθεια» της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ στη χώρα μας τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει, ενώ επισήμανε πως «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί».

Ο κ. Γκογιάλ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος» για το τραπεζικό σύστημα και ότι «θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ δεν θέλει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα