Την Dynamit Nobel αντί 2,25 δισ. ευρώ πουλά η MG Technologies

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 10:23

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του μεγαλύτερου τμήματος των χημικών της, Dynamit Nobel, στην Rockwood Specialties Group Inc., αντί του ποσού των 2,25 δισ. ευρώ (2,71 δισ. δολ.) σε μια προσπάθεια μείωσης του χρέους της, επέτυχε η γερμανική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού, MG Technologies AG.

Η αμερικανική φίρμα Kohlberg Kravis Roberts & Co. και η Credit Suisse First Boston Private Equity θα στηρίξουν την πώληση, σύμφωνα με την MG. Η ΚΚΡ αγόρασε την Rockwood το Νοέμβριο του 2000, αντί ποσού 1,2 δισ. δολαρίων.

Ο Stark, 56 ετών, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της MG πέρυσι, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας που κατασκευάζει μηχανολογικό εξοπλισμό για τη βιομηχανία τροφίμων και γάλακτος, δεν επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην κατασκευή εργοστασίου χημικών. Σημειώνεται, ότι, η πώληση δεν περιλαμβάνει τον τομέα των πλαστικών, ο οποίος πρόκειται να πουληθεί ξεχωριστά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της MG Technologies στο web site της.

Η MG θα μεταφέρει την Dynamit το τρίτο τρίμηνο. H εταιρεία με έδρα το Rockwood είχε ετήσια έσοδα 1,5 δισ. ευρώ που αποτελούν τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων της Dynamit Nobel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα