Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 10:51

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται και σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών υποχώρησε αναπάντεχα το Μάρτιο ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρουσίασε εξασθένηση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Απρίλιο.

Τα παραπάνω στοιχεία απομάκρυναν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed στο άμεσο μέλλον. Υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν αυξημένη απόδοση για τα αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά για τους ξένους επενδυτές.

Στις 10:29 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο εχίε διαμορφωθεί στα 1,2066 δολάρια έναντι 1,995 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 1,1932 δολάρια ανά ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) στις ΗΠΑ η ανακοίνωση του δείκτη βασικών οικονομικών δεικτών Μαρτίου, ο οποίος εκτιμάται ότι σημείωσε άνοδο κατά 0,3% έναντι μηδενικής μεταβολής το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα