Δύο νέα κρουαζιερόπλοια στο στόλο της Louis Ltd

Αναμένει τετραπλασιασμό κερδών στο 2004
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 11:00
UPD:11:02

Tη σημαντική επέκταση των εργασιών της με την αγορά νέων κρουαζιερόπλοιων και τη διασφάλιση νέων ναυλώσεων και συμβολαίων διαχείρισης πλοίων, ανακοίνωσε η εταιρεία Louis Ltd.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά του κρουαζιερόπλοιου “Sunbird” αντί του ποσού των 71 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, έχει ναυλωθεί για περίοδο εννέα μηνών στην MyTravel Group plc και στην συνέχεια στην Thomson Cruises, μέλος της TUI AG, για περίοδο έξι χρόνων.

Η Louis Ltd έχει επίσης αγοράσει με το σύστημα της ενοικιαγοράς αντί του ποσού των 14 εκατομμυρίων δολαρίων το κρουαζιερόπλοιο “Carousel”. Το πλοίο έχει ναυλωθεί για περίοδο ενός χρόνου στην ΜyTravel.

Επίσης έχει υπογραφεί συμφωνία με την MyTravel για διαχείριση από τη Louis Ltd, του κρουαζιεροπλοίου της “Sundream” μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2004.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι παραπάνω συμφωνίες θεωρούνται ως εξαιρετικής σημασίας για την ενίσχυση της θέσης της Louis Ltd ως μιας από τις σημαντικές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνώς. Μετά από τις πιο πάνω εξελίξεις τα κρουαζιερόπλοια των τριών μεγαλυτέρων οργανωτών ταξιδίων της Μεγάλης Βρετανίας, TUI, ΜyTravel και First Choice θα ανήκουν ή θα διαχειρίζονται από την Louis Ltd.

Eίναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των πιό πάνω συμφωνιών η εξάρτηση εισοδημάτων και κερδών της Louis Ltd από αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μειώνεται σημαντικά, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό θα προέρχεται από εγγυημένες ναυλώσεις πλοίων και διαχειριστικά συμβόλαια στο εξωτερικό.

Παρακάτω παρατίθενται λεπτομέρειες των προαναφερθέντων κρουαζιερόπλοιων:

· Το κρουαζιερόπλοιο Sunbird είναι 37.584 τόνων και ναυπηγήθηκε το 1982. ΄Εχει μήκος 214,88 μέτρα, διαθέτει 11 καταστρώματα και μεταφέρει 1.611 επιβάτες σε 725 καμπίνες.

· Το κρουαζιερόπλοιο Carousel είναι 23.149 τόνων και ναυπηγήθηκε το 1971. ΄Εχει μήκος 194,32 μέτρα, διαθέτει 7 καταστρώματα και μεταφέρει 1.158 επιβάτες σε 525 καμπίνες..

· Το κρουαζιερόπλοιο Sundream είναι 22.945 τόνων και ναυπηγήθηκε το 1970. ΄Εχει μήκος 194,32 μέτρα, διαθέτει 8 καταστρώματα και μεταφέρει 1.257 επιβάτες σε 540 καμπίνες.

Παράλληλα με την αγορά των νέων κρουαζιερόπλοιων και στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, η Louis Ltd προχώρησε στην πώληση του πλοίου της Princesa Victoria στην τιμή των 3,15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα καθαρή λογιστική ζημιά ύψους περίπου 785 χιλιάδων ΛΚ.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της εταιρείας, η νέα μεγάλη επέκταση των εργασιών της Louis Ltd αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας της τόσο για το 2004 όσο και για τα επόμενα χρόνια. Ειδικά για το 2004 τα κέρδη της εταιρείας, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναμένονται να υπερτετραπλασιαστούν σε σχέση με εκείνα του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα