Νέα άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα πενταμήνου στην Ασία
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 07:10
UPD:11:18

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι έκθεση αυτήν την εβδομάδα, θα δείξει, ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιταχύνεται, αυξάνοντας τις πιθανότητες η Federal Reserve να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έκθεση αυτήν την εβδομάδα ενδέχεται να δείξει 5% ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, από 4,1% που ήταν το προηγούμενο, από αυτό το τρίμηνο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την εβδομάδα που πέρασε, προέβλεψε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2004 θα είναι 1,7%. Την περασμένη εβδομάδα το δολάριο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε ένα μήνα, καθώς αξιωματούχοι της Fed είπαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια απόφαση αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τα χαμηλότερα επίπεδα 45ετίας, που βρίσκονται σήμερα και στο 1%.

«Θα δούμε άνοδο των επιτοκίων από τη Fed και αυτό θα γίνει το συντομότερο μέχρι τον Αύγουστο», ανέφερε ο David Mann, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος με την Standard Chartered Plc, στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Οι δείκτες της οικονομίας των ΗΠΑ ευνοούν το δολάριο».

Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στο 1,1783 έναντι του ευρώ στις 12:18' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,1842 που ήταν αργά την περασμένη Παρασκευή στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα άγγιξε το 1,1761, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου του 2003. Εναντι του γιέν διαμορφώθηκε στα 108,96 από 108,97 γιέν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το δολάριο ενδέχεται να ανέλθει στο 1,1660 έναντι του ευρώ τις αμέσως επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Mann.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα