Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp., μετά την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι, η μεγαλύτερη - από ό,τι αναμένετο - αύξηση των παραγγελιών, για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, αύξησαν την αισιοδοξία για τις πωλήσεις των εταιρειών εκτός χώρας.

«Η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει σταθερότητα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής και τα σημάδια για περαιτέρω βελτίωση θα αυξήσουν τα κέρδη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό», ανέφερε ο Hiroyoshi Nakagawa, ο οποίος διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την SG Yamaichi Asset Management Co., στο Τόκυο.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Mitsubishi Motors Corp., καθώς την εβδομάδα που πέρασε, η DaimlerChrysler AG εγκατέλειψε το σχέδιο διάσωσης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους 6,4 δισ. δολ. Ο οίκος Nomura Holdings Inc. εισηγήθηκε στους επενδυτές, να πουλήσουν τη μετοχή της εταιρείας.

Πτωτικά κινούντο και οι μετοχές της Hyundai Motor Co., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η DaimlerChrysler, ο μεγαλύτερος ξένος μέτοχός της, ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου του, στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας τις 12.172,23 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχωρούσε σε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 925,75 μονάδες. Ο MSCI Asia Pacific, εκτός του δείκτη της Ιαπωνίας, υποχωρούσε σε ποσοστό 0,5%.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδία, λόγω εθνικής εορτής. Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγοράς της Ασίας, σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα