Χ. Γεωργιάδης: Στο σωστό δρόμο η κυπριακή οικονομία

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 13:48
UPD:13:52
EPA/NICOLAS BOUVY

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έκτοτε έχουν ληφθεί δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, τη διόρθωση του τραπεζικού κλάδου και την εδραίωση των δημοσίων οικονομικών (φωτογραφία αρχείου).

Η κυπριακή οικονομία έχει διανύσει πολύ δρόμο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε μία κρίσιμη στιγμή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έκτοτε έχουν ληφθεί δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, τη διόρθωση του τραπεζικού κλάδου και την εδραίωση των δημοσίων οικονομικών.

«Ίσως τα αποτελέσματα να μην έρθουν όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά ήδη η ανεργία είναι χαμηλότερη, η ύφεση έχει διανύσει την πορεία της, η ανάπτυξη αναμένεται από το επόμενο έτος και οι τράπεζές μας που κλονίστηκαν βαριά πέρασαν επιτυχώς τα τεστ της ΕΚΤ», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη μακρά αλλά αναγκαία προσπάθεια δημιουργίας θεμελίων μίας πιο βιώσιμης οικονομίας για την Κύπρο. «Είμαστε στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της διόρθωσης και της ανάκαμψης της οικονομίας. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά αν παραμείνουμε προσηλωμένοι και σοβαροί είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα