Στην Κύπρο κλιμάκιο τεχνοκρατών της τρόικας

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 10:01
UPD:10:12
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Τεχνοκράτες εκ μέρους των δανειστών εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, αναλόγως των εξελίξεων με τον νόμο των εκποιήσεων.

Στη Λευκωσία θα βρίσκεται από σήμερα κλιμάκιο τεχνοκρατών της τρόικας, με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για την αξιολόγηση του προγράμματος της Κύπρου.

Περί το τέλος του μηνός αναμένεται στην Κύπρο ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Πιέρ Μοσκοβισί.

Το τεχνοκρατικό κλιμάκιο αναμένεται να θέσει τα θέματα του Γενικού Σχεδίου Υγείας, των αποκρατικοποιήσεων και της σταδιακής, πλήρους εξάλειψης των περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση κεφαλαίων. Επίσης στο επίκεντρο θα βρεθεί το πλαίσιο αφεργγυότητας.  

Με βάση το μνημόνιο, η Κύπρος οφείλει να θεσπίσει το νέο πλαίσιο αφερεγγυότητας έως το τέλος του έτους.

Λόγω της καθυστέρησης στον νόμο για τις εκποιήσεις, εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Την περασμένη Πέμπτη το Eurogroup χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίψει τους χαλαρωτικούς νόμους που ψήφισε η Βουλή μαζί με τον βασικό νόμο για τις εκποιήσεις. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί ξεκάθαρα στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εκταμίευσης της δόσης, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Τεχνοκράτες εκ μέρους των δανειστών εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, αναλόγως των εξελίξεων με τον νόμο των εκποιήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα