Unilever : 18% μείωση των καθαρών κερδών

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 10:09

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 19%, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, Unilever, καθώς η εταιρεία εισήλθε στο τελευταίο έτος του προγράμματος αύξησης των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Οι πωλήσεις της, υστέρησαν των προβλέψεων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας – με βάση τις σημερινές συναλλαγματικές ισοτιμίες – υποχώρησαν στα 515 εκατ. ευρώ (612,4 εκατ. δολ.) από 637 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Unilever και σε 400 κυρίαρχα σήματα προϊόντων, αυξήθηκαν κατά 1,3%. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα σημείωναν άνοδο σε ποσοστό 2,4%.

Οι αντιπρόεδροι της εταιρείας, Antony Burgmans, 57 ετών και Niall FitzGerald, 58 ετών, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταετούς προγράμματος της εταιρείας, μείωσαν το κόστος λειτουργίας της και περιόρισαν τα σήματα που αυτή κατέχει, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε εκείνα που υπερέχουν, όπως τα παγωτά Magnum, οι σούπες Knorr και το σαπούνι Dove. Οι δύο άνδρες τον Φεβρουάριο δεν επανέλαβαν την πρόβλεψή τπθς για αύξηση των πωλήσεων φέτος και σε ποσοστό τουλάχιστον της τάξης του 6%.

Ο Burgmans και ο FitzGerald, που συνταξιοδοτούνται φέτος, παρουσίασαν προϊόντα με λιγότερους υδατάνθρακες, όπως τη σοκολάτα SlimFast αλλά και ροφήματα, μετά την αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα αυτού του είδους, η οποία περιόρισε πέρυσι τις πωλήσεις της εταιρείας σε ποσοστό 21%, αναγκάζοντας τη Unilever να αναθεωρήσει τον στόχο για την ανάπτυξη των πωλήσεών της δύο φορές.

Οι μετοχές της ολλανδικής εταιρείας, έχουν κερδίσει φέτος συνολικά ποσοστό 14%, έναντι αύξησης 9,6% των μετοχών της γαλλικής Groupe Danone και 7,1% της αύξησης των μετοχών της ελβετικής ανταγωνίστριάς της Nestle SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα