Siemens : Διπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 09:51

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών της Γερμανίας, Siemens AG, μετά την πώληση του ημίσεως του μεριδίου της στην Infineon Technologies AG και την αύξηση της ζήτησης για τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, αυξήθηκαν σε 1,21 δισ. ευρώ (1,44 δισ. δολ.) από 568 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Στα καθαρά της κέρδη, συμπεριλαμβάνεται και το ποσόν των 800 εκατ. ευρώ από την πώληση μεριδίου της στη Infineon. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 17,79 δισ. ευρώ από 18,23 δισ. ευρώ.

Η Siemens ευνοήθηκε από την πώληση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, τομέας ο οποίος ανακάμπτει μετά τη συρρίκνωση που γνώρισε το 2001, όταν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σταμάτησαν τις επενδύσεις τους.

«Η εταιρεία θα συνεχίσει να εμφανίζει βελτίωση των κερδών, λόγω της βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Roland Pitz, αναλυτής στην HVB Group, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της Siemens στο «outperform».

Η εταιρεία προέβλεπετο να εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,47 δισ. ευρώ και αμετάβλητες πωλήσεις στα 18,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.

Ο επικεφαλής της, Heinrich von Pierer, 63 ετών, θα μιλήσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στη Γερμανία (τοπική ώρα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα