ABN Amro : 35% αύξηση των καθαρών κερδών

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 10:21

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 35%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV, μετά την αναζωογόνηση των εσόδων της από τον τομέα του investment banking.

Η τράπεζα, είναι η μία από τις 10 μεγαλύτερες της Ευρώπης, που ανακοινώνει αποτελέσματα για το τρίμηνο. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 934 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) από 690 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα κέρδη υπερέβησαν και τον μέσον όρο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανήρχοντο σε 799 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της, Rijkman Groenink, 54 ετών, πούλησε τη LeasePlan Corp., (leasing αυτοκινήτων), αντί του ποσού των δύο δισ. ευρώ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στο investment banking. Όπως στις ΗΠΑ οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακοί οίκοι - Citigroup Inc. και Lehman Brothers Holdings Inc. – έτσι και η ABN Amro εμφάνισαν υψηλότερα έσοδα από την ανάκαμψη των αγορών μετά την αύξηση των πωλήσεων μετοχών, αλλά και των συγχωνεύσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι μετοχές της ABN Amro, κέρδισαν συνολικά πέρυσι ποσοστό 18%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 30,6 δισ. ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 24%.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank AG – η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα – και η Credit Suisse Group, ενδέχεται να εμφανίσουν αύξηση των καθαρών τους κερδών το πρώτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα