SK Telecom : Υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 08:30

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 1%, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, SK Telecom Co., μετά την αύξηση των εσόδων της από τους καταναλωτές που κάνουν χρήση παιχνιδιών και ακούνε μουσική. Η μετοχή της κινήθηκε ανοδικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε 453 δισ. γουόν (388 εκατ. δολ.) έναντι 449 δισ. γουόν που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 403 δισ. γουόν.

Οι πελάτες της SK Telecom, που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια και μουσική, καθώς και για να στείλουν e-mail μέσω του τηλεφώνου τους, αυξάνονται, με αποτέλεσμα την άνοδο των εσόδων και των κερδών.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 8%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας στα 691 δισ. γουόν. Μειώθηκαν μετά την αύξηση των δαπανών στον τομέα του μάρκετινγκ και σε ποσοστό της τάξης του 34%, φθάνοντας στα 478 δισ. γουόν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 7%, φθάνοντας τα 2,4 τρισ. γουόν από 2,2 τρισ. πριν από ένα χρόνο.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία νωρίτερα σήμερα διαπραγματεύθηκε κατά 2,8% χαμηλότερα, σημείωσε αύξηση 0,5%, φθάνοντας στις 196.500 γουόν στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, στη 1:27' μ.μ. μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα