Time Warner : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 08:07

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο, Time Warner Inc., αποτέλεσμα της αύξησης των εργασιών της στον τομέα των ταινιών και της καλωδιακής τηλεόρασης, αλλά και της μείωσης του κόστους λειτουργίας, της America Online.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 961 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή, από 396 εκατ. δολ. ή εννέα σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν τα αντίστοιχα της Warner Music Group, την οποία η εταιρεία πούλησε μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδά της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 9,2%, φθάνοντας τα 10,1 δισ. δολ. από 9,24 δισ. δολ.

Τα αποτελέσματα της Time Warner, σημείωσαν αύξηση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, υπό τη διοίκηση του Richard Parsons, καθώς υψηλές ήταν οι πωλήσεις της κινηματογραφικής τριλογίας «Lord of the Rings», η ζήτηση για υπηρεσίας ταχείας πρόσβασης στο Internet, αλλά και των υψηλότερων εσόδων από τα δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης. Η Time Warner αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα καθαρά της κέρδη φέτος και σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», ανέφερε ο Patrick McKeigue, ο οποίος κατείχε 4,07 εκατ. μετοχές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με την Independence Investments LLC, στη Βοστώνη, συμπληρώνοντας : «Νομίζω ότι αυτό σκέφτονται όλοι, ειδικά μετά τα αποτελέσματα της AOL».

Εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων του τμήματος μουσικής της εταιρείας, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 712 εκατ. δολ. ή 15 σεντς ανά μετοχή.

Από την άλλη πλευρά τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της America Online, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 21%, μετά τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της, τη στιγμή που τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 1%, φθάνοντας στα 2,19 δισ. δολ. Το τμήμα ανακοίνωσε χαμηλότερη μείωση του αριθμού των συνδρομητών, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η AOL, έχασε συνολικά 237.000 συνδρομητές στο τέλος του τριμήνου, φθάνοντας τα 24 εκατ. συνδρομητές.

Οι μετοχές της Time Warner κέρδιζαν 75 σεντς, φθάνοντας στα 17,26 δολ. ανά μετοχή χθες στη διευρυμένη συνεδρίαση στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Νωρίτερα έχαναν 33 σεντς, φθάνοντας στα 16,51 δολ. η μία. Η μετοχή της έχασε συνολικά φέτος ποσοστό 8,2%, μετά την αναρρίχησή της κατά 37% το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα