Aventis SA : 15% αύξηση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 08:40

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 15%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Aventis SA, η οποία συμφώνησε στην εξαγορά της από τη μικρότερη ανταγωνίστριά της, Sanofi-Synthelabo SA.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 556 εκατ. ευρώ (658,3 εκατ. δολ.) ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 485 εκατ. ευρώ ή 61 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 0,6% φθάνοντας στα 3,95 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα της εταιρείας βρίσκονται εντός των προβλέψεων των οικονομικών εταιρειών.

Την περασμένη Δευτέρα, Aventis και Sanofi συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη φαμακοβιομηχανία στον κόσμο, μετά την αύξηση της προσφοράς που έκανε η Sanofi και σε ποσοστό της τάξης του 15%. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από τρεις μήνες και κατόπιν της αποχώρησης της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, Novartis AG, από τις συνομιλίες, καθώς η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε την πώλησή της σε ξένη φαρμακοβιομηχανία.

Οι πωλήσεις της Aventis το πρώτο τρίμηνο, επηρεάστηκαν αρνητικά, εξ αιτίας της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, όπως και της μείωσης των πωλήσεων του αντισταμινικού φαρμάκου της, Allegra, στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα