Deutsche Bank : Κέρδη μετά από τρία χρόνια ζημιών

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 09:40

ΚΕΡΔΗ, μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια, εμφάνισε το τρίμηνο η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, Deutsche Bank AG, μετά την αύξηση των εσόδων από τις συναλλαγές ομολόγων και την ανάκαμψη την χρηματιστηρίων, η οποία αύξησε τα έσοδα από το investment banking.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 941 εκατ. ευρώ (1,13 δισ. δολ.) ή 1,67 ευρώ ανά μετοχή, έναντι ζημίας 219 εκατ. ευρώ ή 37 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο web site της. Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 23%, φθάνοντας στα 6,15 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank, η οποία μείωσε το προσωπικό της κατά το 1/4 και πούλησε περιουσιακά στοιχεία που υπερέβησαν τα 14 δισ. δολ., ευνοείται από την άνοδο των συναλλαγών στα χρηματιστήρια, εξέλιξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη των εσόδων των ανταγωνιστριών της στις ΗΠΑ, όπως της Morgan Stanley.

Ο επικεφαλής της, Josef Ackermann, 56 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ότι η τράπεζα σημειώνει πρόοδο και είναι έτοιμη να επιτύχει τον στόχο της.

«Ο Ackermann πέτυχε να διορθώσει την κατάσταση στην τράπεζα», ανέφερε πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Juergen Lanzer, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 48 δισ. δολ. σε μετοχές με την WestAM, συμπληρώνοντας : «Η Deutsche Bank πλησιάζει την κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών».

Τα καθαρά κέρδη της, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, ενώ τα κέρδη της από τις συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 2,04 δισ. ευρώ, τη στιγμή που οι αμοιβές της σημείωσαν αύξηση κατά 4%, φθάνοντας στα 2,4 δισ. από 2,3 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, είναι τα υψηλότερα που είχε να ανακοινώσει η τράπεζα από το πρώτο τρίμηνο του 2001. Η ABN Amro Holding NV, η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 35% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Την περασμένη Δευτέρα και η Commerzbank AG, η τρίτη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε τα υψηλότερα έσοδα που είχε να εμφανίσει από το τρίτο τρίμηνο του 2000, μετά την άνοδο των χρηματιστηρίων και τη μείωση του κόστους λειτουργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα