Credit Suisse : Σημαντική αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 10:11

ΑΥΞΗΣΗ των καθαρών της κερδών, αποτέλεσμα της ανόδου των χρηματιστηρίων, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος ελβετική τράπεζα, Credit Suisse Group, καθώς εισέπραξε υψηλότερες αμοιβές, από τους οικονομικά πιο εύρωστους πελάτες της, που έκαναν αγοραπωλησίες μετοχών.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε περίπου 1,8 δισ. ελβετικά φράγκα (1,4 δισ. δολ.) από 279 εκατ. φράγκα που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 1,28 δισ. ελβετικά φράγκα. Η τράπεζα έκανε αυτή την ανακοίνωση, πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, που έχει οριστεί για τις 5 Μαΐου.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν χάσει 1,7% φέτος, έναντι αύξησης 2,2% του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Οι μετοχές της UBS AG, της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της και μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 7,7%.

Σημειώνεται ότι οι χρηματιστηριακοί οίκοι της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co. και της Goldman Sachs Group Inc., ενδέχεται να έχουν την πιο κερδοφόρα χρήση από το 2000, σύμφωνα με τη Securities Industry Association.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα