Alcatel SA : Στα 134 εκατ. ευρώ τα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 10:30

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ μετά από τρία χρόνια, πέρασε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού στον κόσμο για συνδέσεις Internet, Alcatel SA, καθώς η μείωση των πωλήσεων μετριάστηκε, μετά από την πώληση του τμήματος με μπαταρίες, Saft.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, έφθασαν τα 134 εκατ. ευρώ (160 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 461 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της, Jean-Pascal Beaufret. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 33 εκατ. ευρώ.

Η Alcatel, με έδρα το Παρίσι και άλλες ανταγωνίστριές της, όπως η Ericsson AB, εξέρχονται της ύφεσης που διήρκεσε τρία χρόνια, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως η France Telecom SA, άρχισαν να επενδύουν και πάλι στα δίκτυα που προσφέρουν υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet, καθώς επίσης και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες τους. Την εβδομάδα που πέρασε, η Ericsson ανακοίνωσε ότι εμφάνισε υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη για πρώτη φορά μετά το 2001.

Το πρώτο τρίμηνο τα έσοδα της Alcatel μειώθηκαν κατά 3,1%, φθάνοντας στα 2,74 δισ. ευρώ. Χθες οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 20 σεντς, φθάνοντας στα 12,99 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα